Harde werkelijkheid in een nieuw boek

Nee, geen nieuwe telg van Raeven & Impens, hoewel ook die eraan zit te komen. Deze zomer (of in het najaar als de zomer ons te vlug af is) verschijnt De belastingaanslag, verhalende non-fictie over een Vlaams gezin in Wallonië dat een verkeerde belastingaanslag krijgt. Hoewel... Verkeerd? De belasting zeker, maar na verloop van tijd kan je er niet meer naast kijken dat de aanslag doel trof.

 

Je wordt meegesleept in de snel veranderende leefwereld van Jo Daeseman en zijn gezin. Van nabij ben je getuige van zijn gevecht tegen een overheid die ik als schrijver van hun verhaal hoegenaamd niet kan - en niet wil - zien als mijn of onze overheid. De eerste lezers waren er ondersteboven van en gebruikten woorden als 'meeslepend', 'pageturner' en 'thriller', de meesten lazen het in één ruk uit.

 

Binnenkort dus, bij het nieuwe Kritak van André Van Halewyck. Ik ben apetrots met dit icoon uit de uitgeverswereld te kunnen samenwerken. Hij komt terug uit pensioen om Kritak nieuw leven in te blazen. Uit verontwaardiging, zegt hij. En dat was inderdaad een woord dat alle lezers gebruikten.

Reactie schrijven

Commentaren: 0