De lezing ‘Met twee geschreven’ opent met het verhaal van Het Laatste Verbond, dat negen jaar duurde. Hoe groeit een boek naar de finale versie en vooral: hoe doe je dat met twee?

Maar er is zoveel meer. We graven in de mysterieuze thema’s die in het boek aan bod komen. Zo zetten we de tempeliers in de schijnwerper en openen we de tempels van de vrijmetselarij. We dalen af in donkere gangen, op zoek naar de Ark van het Verbond. En natuurlijk gaan we op reis naar Rennes-le-Château, een rustig dorpje aan de voet van de Franse Pyreneeën, op een onstuimig kruispunt van eeuwen geschiedenis.

Om af te sluiten licht Impens een tip van de sluier. Want na jaren van reizen, graven in documenten en zoeken naar eeuwenoude sporen, staat hij heel dicht bij de ultieme ontdekking. Maar wil hij die laatste stap eigenlijk wel zetten?

Op simpel verzoek kunnen wij de lezing aanpassen aan uw wensen. We kunnen dieper ingaan op een of meer thema's of het verhaal zelf uitdiepen, zoals we deden voor 'Schrijvers op zondag' in bib De Factorij. Het Laatste Verbond heeft veel facetten en wij lichten graag dàt stukje toe waar u belangstelling voor heeft.