Wil je Raeven & Impens graag ontmoeten?

In de agenda hieronder vind je de events waarop we aanwezig zijn. Heb je het boek al en wil je het graag laten signeren? Breng het gewoon mee. Of loop even binnen voor een Het Laatste Verbond chocolaatje. Wil je zelf een event met Raeven & Impens organiseren? We zijn maar een paar kliks bij je vandaan.

Agenda

Voorbije events

De boekvoorstelling

Een gebeurtenis die twee jaar later nog vaak in onze gesprekken sluipt.

Kijk er hier op terug.


Schrijvers op zondag

Ontbijtlezing Bibliotheek De Factorij Zaventem

Zondag 1 december 2019

Vanaf 10u30

Cultuurcentrum De Factorij - Willem Lambertstraat 10 - 1930 Zaventem

Met Schrijvers op zondag slaan de bibliotheek en cultuurcentrum De Factorij de handen in elkaar. Enkele zondagen per seizoen nodigen we een auteur uit die komt voorlezen uit eigen werk en in gesprek gaat met het publiek. Bij deze gezellige literaire zondagvoormiddag horen ook ontbijtkoeken en koffie of thee.

 

Schrijvers op zondag is een knus samenzijn van de schrijver met zijn lezers. Een beetje verslavend vind ik het zelf, ik miste er nog geenéén. Het geroezemoes tussen de boeken, het tinkelen van kopjes op schoteltjes... Terwijl je kauwt op een verse boterkoek neem je stiekem de andere aanwezigen op - is hij of zij er al?

En dan is het zover, dat verwachtingsvolle moment waarop de schrijver zich achter de microfoon installeert. Een kippenvelmoment is dat, en we zijn werkelijk a-pe-trots, want op 1 december mogen we zelf achter die microfoon plaatsnemen.

Voor die gelegenheid passen we onze lezing aan en duiken we dieper in het verhaal, in de personages en wat hen drijft. We vertellen hoe het was om negen jaar lang met de personages te leven en te sterven. We openen een deur naar het wonderlijke proces van de schrijver die uit inkt en verbeelding mensen boetseert en die vervolgens neerzet in een fictieve wereld. Een wereld waarin mensen leven waarop we gesteld raken, die ons kan beangstigen en diep ontroeren. We lichten ook een tipje van de sluier, want Het Laatste Verbond krijgt een vervolg. En tenslotte verklappen we iets over het boek dat in 2020 verschijnt. Zien we je dan en daar? 

Lees hier het verslag...

 

Lezing met steun van Literatuur Vlaanderen


LEZING VOOR HEEMKRING De Semse

Er werd en wordt nog steeds heel wat geschreven over Rennes-le-Château, het mysterieuze dorpje aan de voet van de Franse Pyreneeën. Het Laatste Verbond speelt zich er af en eerder liet Dan Brown zich er inspireren tot zijn De Da Vinci Code. Maar wat is er nu waar en wat is verzonnen? "De Semse" heeft ons gevraagd alle fictie achterwege te laten en met feiten te komen. Laat dat nu net een kolfje naar de hand van onderzoeker Kurt Impens zijn...

De lezing kan ook door niet-leden worden bijgewoond. De toegang is vrij.

Dinsdag 24 september 2019

Vanaf 19u30

Schoolstraat 17, 1980 Zemst

Lees hier het verslag...

 

Lezing met steun van het VFL


Lezing voor de leden van heemkring Hoembeka

Vrijdag 5 april 2019

Vanaf 20u00

Dorpszaal Leibeekstraat 2, 2811 Hombeek

Lees hier het verslag...


Lezing bibliotheek Kortenberg

Dinsdag 29 januari 2019

Vanaf 20u00

Dr V. De Walsplein 30, Kortenberg

Meer info op 'Uit in Vlaanderen'

(Artikel uit 'deze Week', met dank aan Joris Van Den Broeck)

Lees hier het verslag...