Lezing op 1 december in bib De Factorij te Zaventem:

een heerlijke 'Schrijvers op zondag'

Zondagochtend in de bib. Buiten is het grijs en koud, een weertje om dicht bij de kachel te kruipen. Maar een Raeven & Impens lezer laat zich daar niet door afschrikken. Vanaf een uur of tien druppelen ze naar binnen. Opgewekt glimlachend hangen ze hun jassen weg en worden door een vriendelijke medewerkster beloond met een ontbijtkoek en een kopje koffie. We zijn aangenaam verrast. Heel wat meer lezers dan verwacht komen ons hier ontmoeten. Stipt om 10u30 nemen we plaats in onze zeteltjes en kondigt Eva-Beth van de bib ons aan. En  we zijn vertrokken.

Schrijvers op zondag is een warme ontmoeting tussen schrijvers en lezers. Ik ken geen plek waar je als schrijver zo dicht bij je lezers bent. Er heerst een  sfeer van kameraadschap, je wordt er omringd door boeken en voelt je er welkom. Voor deze gelegenheid hadden we het niet  over de thema's van het boek, maar over het boek zelf, de personages, het verhaal. We vroegen de mensen van de bib om ons dicht bij ons publiek neer te zetten, op gewone stoelen. De afstand tussen schrijver en lezer zo klein mogelijk, tenslotte kunnen we niet zonder elkaar. En boy oh boy, wat was het gezellig, wat hebben we genoten.

'Tot volgende keer,' zwaai ik bij het afscheid. Danièle schudt spijtig van nee. 'Straks zijn jullie bestsellerschrijvers en veel te duur voor ons.' Op weg naar de auto zijn Kurt en ik het erover eens. Wij worden nooit te duur om onze lezers te ontmoeten.