De waarheid achter het mysterie van Rennes-le-Château

Volgens jullie is de Ark van het Verbond nabij Rennes-le-Château verborgen... Dat kan je niet zomaar beweren, dat moet je onderbouwen!

Dat was maar één van de vragen en opmerkingen die we na de lezing op ons afgevuurd kregen. Een volle zaal was het, daar in Zemst. Een belangrijk deel van de meer dan vijftig aanwezigen kritische liefhebbers van geschiedenis. Dan kan je je aan een pittige portie scepsis verwachten.

Kurt ving de vraag op met de hem typerende bedaardheid. 'Voor de reis van de Ark naar het zuiden van Frankrijk was er vanavond gewoon geen tijd. Ik heb daarom verwezen naar het boek van Klaas Van Urk, waarin tot in detail wordt onderbouwd hoe en waarom de Ark in Frankrijk kan zijn beland. Geen zekerheid, die is er nooit. Maar sterke aanwijzingen hebben we wél.'

 

De lezing was weer een nieuwe eerste keer, we timmerden ze in elkaar op vraag van 'De Semse'. Die vroegen ons de feiten te brengen achter het mysterie van Rennes-le-Château. Een kolfje naar de hand van onderzoeker Kurt Impens.

Alles verliep naar wens, met  interactie tussen ons maar ook met het alerte publiek. Na afloop kregen we heel wat felicitaties. Dat doet plezier. Van onze kant een dikke dank je wel voor de vlekkeloze organisatie!