Een groot compliment voor dit zeer geslaagde debuut is zeker op zijn plaats

MarianneIL op Thrillzone.nl

Spannende actie in een sausje van rijk gevulde taal

 Saskia Jacobs-Labree op Hebban.nl

Ik heb genoten van dit debuut

Wilma Hartman op De Perfecte Buren leesclub


Op standaardboekhandel.be:

Een spannende religieuze thriller met een goed doordacht plot.

Op een avond betrap Diederik van Swaey zijn logé in zijn studeerkamer met in haar handen documenten die verborgen hadden moeten blijven. Hij is al jaren onderzoek aan het doen naar een priester in de streek van Rennes-le-Château. Zij probeert deze te stelen en nadien is niets meer hetzelfde. Owv zijn jarenlang onderzoek wordt Diederik onder druk gezet om mee te gaan zoeken naar de Ark van het Verbond.

Zeus Power wil deze vinden om zo de energiemarkt over te nemen.

Tijdens hun zoektocht zijn er verschillende partijen in het spel met allemaal hun eigen agenda en stoten ze op een geheim dat nooit openbaar mag worden.Negen jaar hebben Raeven en Impens aan dit debuut gewerkt en het is het waard geweest. De verhaallijn, de achtergrond en het plot staan als een huis, alles is tot in de puntjes uitgewerkt. Je ervaart als lezer ook dat de auteurs tot op de bodem zijn gegaan in verband met de research.

De auteurs kiezen bewust voor verschillende vertelperspectieven zodat je langzaam de stukjes van elk hun geheime agenda leert kennen. Hiertussen staat Diederik die enkel wenst te overleven en de veiligheid van zijn dochter probeert te waarborgen.

Het plot zit sterk in elkaar. Het laat je regelmatig verrassen hoewel je natuurlijk weet dat een vader steeds voor zijn kind kiest. De spannende momenten worden daarbij doorspekt met beschrijvingen van het decor zodat je je als lezer er middenin waant. De tegenstelling tussen het materialisme, de '15 minutes of fame' en de kerk met hun eigenlijke doel: het niet bekend worden van wat er nu eigenlijk in de grotten ligt.

Wanneer je opzoek bent naar spanning en een religieus thema is dit zeker een goed boek om te lezen.

Ann V, 4 sterren

Op Thrillzone.nl:

Mysterie afgewisseld met spanning en een vleugje romantiek.

Het zijn twee gewone mannen uit België die beide eenzelfde passie hebben. Het begon bij Kurt Impens die Erik Raeven laat weten behekst te zijn door het Franse dorpje Rennes-le-Chateau. Minstens zeven keer per jaar ‘moet’ hij er naar toe en wil graag iets over het plaatselijk mysterie gaan schrijven maar dat gaat hem niet zo goed alleen lukken. Een nachtelijk overleg dat volledig aan de haal gaat met hun fantasieën resulteert in een jarenlange samenwerking en voilà, Het laatste verbond maakt een gezamenlijke droom tot werkelijkheid. 

Twee korte prologen vertellen over belangrijke gebeurtenissen in respectievelijk de 12e eeuw voor Christus en het jaar 1320 na Christus. De Tempeliers spelen er een rol in maar ook de Ark van het Verbond. Terug in het ‘nu’ beraamt Jacky Marrauld, zwager van Diederik van Swaey een plan. Hij nodigt voor invulling en realisatie zijn zwager uit op een goed voorbereide sessie waar ook de journaliste Neferi Deltour bij aanwezig is. Als Neferi door Diederik wordt betrapt wanneer ze in zijn spullen aan het zoeken is, brengt Jacky noodgedwongen duidelijkheid door te verklaren dat het om de brief van Saunière gaat. Onderwerp is het mysterie van Rennes-le-Chateau en Jacky ziet ongekende mogelijkheden voor zijn bedrijf Zeus Power. Als de Katholieke Kerk in Rome lucht krijgt van Jacky’s plannen, wordt Entity, de geheime dienst van het Vaticaan ingeschakeld. Een eeuwenlang gekoesterd geheim moet kost wat kost geheim blijven en daar heeft ‘de kerk’ wel iets voor over…

Ze lag een uur te staren naar het plafond. Ze miste haar eigen kamer. Thuis projecteerde haar wekker de cijfers groot en rood op het plafond. Ze had er haar cd’s, een hoop knuffelvrienden, posters en tekeningen

Het laatste verbond vertelt de zoektocht naar historische artefacten die voor de ene partij heel waardevol kunnen zijn maar een andere partij in haar voortbestaan bedreigt. De onderlinge belangen zijn dus bijna onmenselijk groot. Raeven & Impens halen veel, zo niet alles, uit de kast om een wereld van misleiding en bedrog te creëren in een sterk tot de verbeelding sprekend historisch decor. Het is bijna bizar te noemen maar Merrauld denkt de oplossing voor de uiterst actuele onderwerpen, duurzame energie en opwarming van de aarde, te vinden in een eeuwenoud artefact. Natuurlijk speelt daar geldelijk gewin ook een allesbepalende rol in en dat gaat meestal gepaard met bedreiging, moord en doodslag.

‘Toen hij de deur opende, waaide er sneeuw naar binnen. Meer dan veertig meter verder wachtte de helikopter met huilende turbine. De draaiende wieken veroorzaakten een wervelend spel van vlokken in de schijnwerpers van de brug’

De schrijfstijl is uiterst lezersvriendelijk in dit robuuste verhaal waarin veel gebeurt en de complottheorieën een niet onbelangrijke rol spelen. Om alle emoties goed tot zijn recht te laten komen wordt het verhaal vanuit voortdurende perspectiefwisselingen verteld. Hierbij maken de auteurs maximaal gebruik van de belevingen van de belangrijkste spelers in het veld. Dat schept voor hun tevens de mogelijkheid de lezers nagenoeg alle emoties te kunnen laten voelen. Ze worden hierdoor onderdeel van het verhaal omdat hun informatieniveau soms groter is dan van de personages ter plekke. Voeg hier een zeer grondige research aan toe en beider sfeervol gekleurde schrijfkwaliteiten maken het tot een succesvol geheel. 

In een goed afgewogen mix van moderniteiten en historische feitelijkheden ontwikkelt zich een prettig leesbaar verhaal dat nooit aan geloofwaardigheid inboet terwijl het ondenkbaar is dat het ooit staat te gebeuren. Mysterie afgewisseld met spanning en soms wat vleugjes romantiek zijn de ideale combinatie om een breed lezerspubliek te animeren. Dit is goed begrepen en door de auteurs volledig benut, een groot compliment voor dit zeer geslaagde debuut is ook zeker op zijn plaats. Dat hierbij de spanning zo nu en dan wat ondergeschikt raakt aan historische feiten, is inherent aan dit genre.

MarianneIL, 4,5 sterren

Op Thrillzone.nl:

Spannende actie in een sausje van rijk gevulde taal.

Het laatste verbond, de debuutthriller van Raeven en Impens, is een harmonieus geheel van spannende actie en interessante historische kennis, gegoten in een sausje van rijk gevulde taal die soepeltjes en smaakvol naar binnen glijdt. Dan Brown zou er een puntje aan kunnen zuigen.

Diederik van Swaey raakt tegen zijn wil betrokken bij de zoektocht naar de Ark des Verbonds. De Ark is mogelijk een onuitputtelijke energiebron en zou zich ergens in Frankrijk bevinden. Zowel het Vaticaan als Jacky Merrauld, de CEO van energiegigant Zeus Power schromen niet om Diederik’s dochter Sanne als chantagemiddel te gebruiken zodat hij zich beschikbaar stelt om aan hun grillen te voldoen. Maar zij zijn niet de enige spelers, er zijn anderen die het slagen van deze zoektocht koste wat kost willen voorkomen. In welk wespennest raakt Diederik verzeild? En wat is de rol van de mysterieuze journaliste Neferi die zo’n zoete koekjes met zijn dochter Sanne bakt?

Het verhaal begint in de Middeleeuwen waar de Tempeliers hun taak om de Ark te beschermen bijzonder serieus nemen. Dit deel kent een ouderwets taalgebruik en er is weinig vaart. Wanneer we in de moderne tijd belanden leest het een stuk sneller en ook het taalgebruik is moderner. De zinnen die uit Raeven’s pen vloeien zijn van soms van uitzonderlijke schoonheid.

'Het beeld zat onder het mos, hier en daar wiegden lange strengen in de windstoten. Gutsen water spatten er tegenaan.’

Het gebruik van schone frases vind je maar zelden in thrillers. Je komt ze gewoonlijk tegen in literaire romans. Toch past het heel goed bij deze thriller. Het geeft het verhaal een zachter en romantischer tintje. Zo wordt de passage van de rillende personages die door het koude water waden minder afschrikwekkend. Het lijkt eerder heldhaftig en romantisch zoals bij Indiana Jones die dan ook door de schrijvers wordt aangehaald.

Ook typisch is het gebruik van Belgische woorden en uitdrukkingen zoals ‘zwalpend als een dronken eend’. Zelfs Franse zinnen worden niet geschuwd. Dat vereist wel enige kennis van de Franse taal want een vertaling is niet bijgevoegd. Storend is dit echter niet, het voegt juist wat toe aan de sfeer van de setting van het verhaal dat zich afspeelt in België en Frankrijk.

Vanaf het moment dat het verhaal in het heden gaat spelen neemt de actie hand over hand toe. De schrijvers gebruiken perspectiefwisselingen maar ook de acties van de elkaar bestrijdende partijen zorgen voor aardig wat spanning. Daarnaast wordt de nieuwsgierigheid geprikkeld doordat de partijen hun manipulatieve spelletjes zelfs via de media spelen en dat is behoorlijk origineel.

Een rode draad in het verhaal is de morele vraag wat een mensenleven waard is. Wat is zo waardevol dat je er het leven van anderen voor mag opofferen. Diederik is van mening dat niks ter wereld het waard is om een ander te doden. Maar houdt hij dat tot het einde vol? Andere personages hebben daar hun eigen ideeën over.

Is er dan geen minpuntje? Jawel, af en toe leest een scène niet helemaal lekker en moet je terugbladeren om te snappen wat er gebeurt zoals wanneer Diederik zijn dagboeken leest en het even duurt voor het duidelijk is dat hij tevens de dagboeken van zijn vrouw bestudeert.

Ook de tocht door de grotten zorgt voor verwarring. Het is onmogelijk om bij te houden wie op welke plaats is. Alsof je zwalpend als een geblinddoekte dronken eend door de grotten heen dwaalt. Dat daardoor ontstane verloren gevoel doet verlangen naar een plattegrondje.

Alle bovengenoemde ingrediënten houden je aan het boek gekluisterd. Het taalgebruik, de actie en historische achtergrond zorgen voor een compleet bevredigende leeservaring. Het verrassend einde maakt nieuwsgierig naar het vervolg. Hopelijk laat dat geen negen jaar op zich wachten.

Saskia Jacobs-Labree, 4 sterren

Op Hebban.nl:

Een vleugje mystiek, een scheut geschiedenis, wat religie en een behoorlijke brok SPANNING!

Dit boek vertelt een ongelooflijk spannend verhaal in heldere taal, in korte hoofdstukken. Voordat de hoofdstukken worden genummerd lees je een soort ‘voorwoord’ dat de situatie van het verhaal verheldert met informatie over De Ark des Verbonds. Dan worden de hoofdstukken in Romeinse cijfers genummerd en als het in Arabische cijfers doorgaat, weet je dat er een nieuw tijdperk aanbreekt.

In Rennes-le-Chateau ligt een ‘schat’ begraven volgens Diederik van Swaey, die er jarenlang onderzoek naar heeft gedaan en volgens Jacky Merraud directeur van Zeus Power, die deze schat wil gebruiken voor het opwekken van energie om er zelf schatrijk van te worden! Beide heren zijn familie van elkaar, maar geen vrienden!

In 1320 volgen we Bernard d’Arniort, ridder van de Tempelorde, hoeder van De Ark des Verbonds. Deze Graal wordt door de Tempeliers bewaard en bewaakt in het grottenstelsel onder Rennes-le-Chateau. Ook daar bevindt zich het graf van Jezus en Maria Magdalena. De juiste locatie is het best bewaarde geheim van de Tempeliers, de hoeders van de Graal.

Het verhaal gaat in het ‘nu’ verder. Het is deze Ark waar de directeur van Zeus Power naar op zoek is. De Ark wordt een fabelachtige energie toegeschreven. Jacky Merraud heeft samenwerking met het Vaticaan gezocht om het onderzoek te gaan starten. Al snel blijkt dat elk zijn eigen verborgen agenda heeft. Merraud schakelt ook zijn zwager in door een journaliste naar hem te sturen. Deze Neferi neust in zijn spullen en wil een document stelen. Neferi schakelt Merraud in voor het ontcijferen van een raadselachtig PS onderaan dit document. Zij speelt een mysterieuze rol in dit complot, ingehuurd door Jacky Merraud. Of heeft ook zij een eigen agenda? Vanaf dat moment is niets meer vanzelfsprekend. 

Elk hoofdstuk wordt verteld vanuit een bepaald personage. Zo krijg je als lezer informatie vanuit meerdere perspectieven. Tijdens de informatie worden omstandigheden van de zoektocht, de natuur, de achtervolgingen beeldend beschreven. Je kunt de ‘film’ zo mee kijken, meebeleven. 

Het verhaal blijft intrigeren , tot op de laatste bladzijden is de afloop niet te voorspellen. Veel hoofdstukken eindigen met een soort cliff-hanger, waardoor je geboeid blijft lezen. Je wilt door naar het hoofdstuk van deze specifieke persoon, maar je weet ondertussen dat de personen die er tussen door komen informatie opleveren voor het vervolg. De puzzelstukjes vallen voor de lezer langzaam in elkaar tijdens de avonturen, intriges en gewelddadige acties die je als lezer mee beleeft. Hoe gaat het aflopen, hoe vergaat het ook die laatste getuigen? 

Raeven & Impens hebben lang en gedegen onderzoek verricht naar Rennes-le-Chateau en de Tempeliers. Dat is in het boek zeker terug te vinden Zij hebben een verhaal gebouwd waarvan het plot ijzersterk is en ongelooflijk blijft boeien.

Een vleugje mystiek, een scheut geschiedenis, wat religie en een behoorlijke brok spanning… ziehier de formule van Het Laatste Verbond!

Marijke, 4 sterren

Op Perfecteburenleesclub.com:

Moord, dubbelspel en misleiding.

Het boek heeft een prachtige mysterieuze kaft. Een kasteel bij ondergaande zon, een gezicht en een munt. Erik Raeven en Kurt Impens hebben negen jaar geschreven aan dit boek. Impens heeft de kennis bijgedragen en Raeven heeft die in een boek gegoten.

Het boek begint met het verhaal van de ark zoals dit ook in de bijbel staat vermeld, dat maakt het wel een bijzonder begin. Hierna volgt het inwijdingsritueel van twee jongens in de orde van de tempeliers, 1320 in Rennes-le-Château, aan de rand van de Pyreneeën. Deze plaats kennen we van het boek van De Da Vinci Code van Dan Brown. Het zijn twee pakkende stukken. De overgang naar het nu is dan wel heel abrupt en brengt je even van de wijs, zeker omdat het dan gaat om een setting waarin een geheimzinnige afspraak wordt gemaakt en iemand aangeeft hier geen geld in te willen steken. Zou diegene vermoord gaan worden? Maar dit stukje heeft niet direct een vervolg, het lijkt er tussen te zijn geplakt. De hoofdstuktitels kunnen misschien wat verraden. Die cursief gedrukte titels geven de plaats en tijd aan, de andere vertellen je wie of wat. Pas na dit eerste stukje komt het boek goed op gang en kan je je echt inleven. Het verhaal vertelt ons over Diederik van Swaey en zijn dochter Sanne. Jacky Merrauld, de schoonbroer van Diederik, vraagt hem om een journaliste te voorzien van informatie en of ze bij hem mag komen logeren. Dit zet een reeks gebeurtenissen in gang die zijn wereld op zijn kop zetten. Hij raakt betrokken bij een complot om de ark terug te vinden. Moord, dubbelspel en misleiding maken het tot een spannend verhaal.

Ik heb genoten van dit debuut. Het is een heerlijk spannend verhaal met respect verteld en is een combinatie van Indiana Jones en Dan Brown. De overgangen in het begin zijn wat abrupt en halen je even uit het verhaal om je daarna weer mee te nemen. Het is duidelijk dat Kurt heel veel kennis heeft over dit onderwerp en het is door Erik in een mooi verhaal gegoten. De hoofdstukjes zijn kort en begrijpelijk. Dit is wel een boek waarvan ik blij ben dat ik het niet als ebook lees, het is handig om af en toe terug te kunnen bladeren. Ik hoop dat we nog veel van dit duo gaan horen en dat we geen negen jaar hoeven te wachten op een volgend boek. 4 sterren van mij.

Wilma Hartman - recensent De Perfecte Buren, 4sterren

Op Hebban.nl:
Hel en verdoemnis onder de grond.
De achterflap licht een eerste tipje van de sluier: Ark van het Verbond, Vaticaan, Rennes-le-Château, Tempeliers, mijnengangen, grotten, geheim.

De cover versterkt de vermoedens over de inhoud met beelden van het Tempelierskruis, een château, de titel. En waarom die felle gouden gloed?

Sinds mensenheugenis, overal ter wereld, maakt de Ark, of zo u wil de Graal, het voorwerp uit van epische zoek- en kruistochten en oorlogen; wordt ze aanbeden en gevreesd; is ze verwoestend of genadig; maar altijd is ze omgeven door mysterie en slechts zelden aanschouwd door mensenogen. Gesteld dat die personen het dan nog kunnen navertellen …

Het verhaal

Het boek bevat drie delen: een proloog die verhaalt over de Ark eeuwen vóór onze tijdrekening; het tweede deel met hoofdstukken voorafgegaan door Romeinse cijfers brengt ons naar Zuid-Frankrijk ten tijde van de Tempeliers en maakt ons deel van de inwijdingsrituelen gangbaar in het toendertijd bijna uitgeroeide genootschap dat tot taak had oa. de Ark te beschermen; het derde deel waarin elk (kort) hoofdstukje wordt voorafgegaan door een gewoon cijfer en een naam. Vanaf dan speelt het verhaal zich af in het NU.

Jacky Merrauld, CEO van Zeus Power, heeft, met de financiële steun van het Vaticaan, het ambitieuze en megalomane plan opgevat om de Ark te localiseren en te kopiëren om de wereld te voorzien van goedkope hernieuwbare energie en niet te vergeten om al doende zijn eigen zakken te vullen. Het zal niet verbazen dat in deze het Vaticaan vuil spel speelt.

Middels laaghartige chantagepraktijken, verplicht hij zijn schoonbroer Diederik Van Swaey, die hij haat uit de grond van zijn hart, het gezelschap te gidsen tot bij de vindplaats van de Ark. Diederik is namelijk al jaren bezig met het interpreteren van de Helderenbergverzen en beschikt als nazaat van Bérenger Saunière als enige over informatie die de zoektocht op het juiste spoor kan zetten.

Wat volgt is een hachelijke tocht, in de voetsporen van de Tempeliers, hoog in de lucht, langs snelle wegen in snelle wagens, diep onder de grond door mijngangen en grotten, waarbij niemand zijn leven zeker is en het gevaar loert in elke gang. Lukt het Vaticaan in haar opzet, realiseert Jacky zijn wilde plan, zien Diederik en Sanne elkaar weer? Tot op het laatst blijf je als lezer in het ongewisse over hoe alles zal aflopen. En dan … blijf je beduusd naar die bijna laatste pagina staren. Het zal toch niet waar zijn?

Het gebruik van de wisselende verhaalperspectieven houdt de lezer bij de les: korte hoofdstukjes voorafgegaan door de naam van het personage dat daarin centraal staat, volgen elkaar in snel tempo op en geven vaart aan het verhaal. De cliffhangers op het einde van elk stukje maken het quasi onmogelijk om het boek neer te leggen.

De actie blijft nooit lang bij één persoon en laat elke protagonist deelnemen aan het avontuur. Als lezer ben je altijd op de hoogte van wat het personage op dat moment denkt én doet.

De personages worden heel goed neergezet in hun rol en naargelang hun belangrijkheid en hoedanigheid kom je meer of minder over hen te weten.

Er is Jacky: megalomaan, muziekliefhebber, verteerd door haat; Diederik: nog met één voet in het verleden, weinig ruggengraat, maar tot alles bereid voor dochter Sanne; Sanne: een puber met navenant taalgebruik (wel grappig!), vastberaden en onverschrokken; Neferi: waar ligt nu eigenlijk haar loyauteit?; de heren vertegenwoordigers van het Vaticaan: alles voor de eigen agenda; de hoeders: mysterieus want ondergronds en geheim.

In een line-up zou je er zo elk van hen kunnen uit halen.

Niet alleen het tempo waarin de acties zich afspelen maakt dat het boek leest als een trein. Ook de taal heeft hierin een belangrijke rol. De auteur heeft niet enkel een verhaal vol actie geschreven, hij heeft bovendien de moeite genomen om alles zo goed en beeldend mogelijk te verwoorden.

In de passages die zich afspelen in de grotten ervaar je als lezer werkelijk dat vochtige, bedufte, ijzig koude, kletsnatte en beklemmende gevoel; je voelt de benauwdheid van Bernard d’Aniort telkens hij naar adem zit te happen …

Mooie beeldspraken zijn overal in het boek terug te vinden.

'Het eiland verscheen. Het lichtte ineens op alsof het van binnenuit werd verlicht. Een oog in het gelaat van de rivier, dacht hij. Dat straalde en omhoogkeek, niet naar de grot maar erdoorheen, naar iets dat veel hoger en veel verder lag.' P.404

De humor waarmee het verhaal doorspekt is maken je als lezer regelmatig aan het lachen.

En dan is er nog Sanne: een onstuimige tiener met het hart op de tong en wat er dan soms uit haar mond komt …

'Wat een wijf, dacht ze, toen ze zag dat Hervé wat bleekjes naar omhoog zat te kijken. Maar hij had haar bij die etterbakken weggehaald en hij had Wolkenogen gevonden om paps op te sporen. Hij voelde haar blik en ze glimlachte naar hem. Mijn held.' P.396

Verder is het verhaal heel ‘echt’ geschreven: je zit als het ware mee in de cockpit of in de auto en herkent met gemak landschappen en snelwegen, Leuven, …

Verwijzingen naar hedendaagse bekende figuren, programma’s en plaatsen enten het verhaal op het NU en geven het een Vlaams karakter (Thuis, Sugar Jackson, James Bond, Jef Neve, Leuven, het Sportpaleis, …).

Het Laatste Verbond is een actiethriller gestoeld op historische weetjes die boeit tot de laatste bladzijde.

Zeker lezen indien je een aantal uurtjes ademloos trillend in je zetel wil doorbrengen!

4 sterren!

Asanitasa

Op Hebban.nl:

Een absolute aanrader!

Het Laatste Verbond is het eerste boek van Erik Raeven en Kurt Impens. Ze hebben 9 jaar aan deze thriller gewerkt, waarin de kennis van Impens over Rennes-le-Château door Raeven werd verwerkt tot een spannend verhaal.

In Het Laatste Verbond wordt de lezer meegenomen op een zoektocht naar de legendarische Ark des Verbonds. Het verhaal begint met gebeurtenissen uit het verleden die te maken hebben met de Ark. Uit het deel dat in 1320 speelt, wordt duidelijk dat de Tempeliers de Ark naar Frankrijk hebben gebracht en dat ze deze met hun leven bewaken. 

De verhalen over de Ark zijn tot in de huidige tijd bekend. De Ark zou een onuitputtelijke bron van energie zijn en verborgen liggen in de grotten in de omgeving van Rennes-le-Château, waar ook het graf van Jezus en Maria Magdalena zich zou bevinden. 

Jacky Merrauld, directeur van Zeus Power, wil de krachten van de Ark gebruiken als alternatieve manier van energieopwekking en hoopt zo nog rijker te worden. Hij dwingt zijn zwager Diederik van Swaey via journaliste Neferi om zijn team mee te helpen zoeken. Diederik heeft een grote kennis van Rennes-le-Château en de nabijgelegen grotten. Als hij Jacky niet helpt, loopt zijn dochter Sanne gevaar.

Het Laatste Verbond is een aaneenschakeling van spannende gebeurtenissen. De opbouw zit goed in elkaar. Elk hoofdstuk wordt vanuit het perspectief van een van de hoofdpersonen verteld. Op deze manier krijg je informatie van de verschillende kanten. De hoofdstukken zijn kort, wat snelheid in het verhaal brengt. Ook blijft het tot op de laatste hoofdstukken spannend en is het niet te voorspellen hoe het verhaal af gaat lopen. 

Als je niet bang bent om veel tijd ondergronds door te brengen, is deze thriller een absolute aanrader!

Elsbeth, 4 sterren

Op Bol.com en gestuurd naar nbd Biblion:

Een bloedstollend verhaal.

Rennes-le-Château, eeuw van de tempeliers en de Ark van het Verbond, mythische begrippen. Kurt Impens, liefhebber van het thema, en zijn vriend en schrijver Erik Raeven hebben er negen jaar aan gewerkt om het verleden en heden om te zetten in een bloedstollend verhaal. Eerste verhaallijn: Bernard d'Aniort, ridder van de tempelorde, zal in 1320 twee leerlingen inwijden in de geheimen van de tempelridders die sinds eeuwen de Ark van het Verbond bewaken. Tweede verhaallijn: Jacky Merrauld, CEO van Zeus Power, ziet in de Ark, die blijkbaar over een immens vermogen beschikt, een manier om de energiemarkt te controleren. Hij zoekt steun bij het Vaticaan voor de financiering van zijn project, doch de 'Heilige Stoel' houdt er een dubbele agenda op na. Zijn zwager, ridder en kenner van Rennes-le-Château, moet hem helpen de Ark van het Verbond te vinden. Al snel blijkt dit een hachelijk avontuur te zijn, vol misleidingen en hoogoplopende spanningen. Vinden ze de Ark van het Verbond? Maar vooral: wat hebben ze door hun zoektocht verstoord en welke prijs zullen ze daarvoor betalen? Een historisch-actueel thrillerverhaal.

Marc De Pril