Het Laatste Verbond

in de kijker


 

Het boek kreeg heel wat reacties, reviews, recensies en een paar leesclubs. Gemiddeld kunnen we zeggen dat het boek 4 sterren krijgt. Niet slecht, al zeggen we het zelf ;-). Hieronder wat cijfers:

 

Het boek kreeg 4,5 sterren op Standaard Boekhandel.be en bijna 4 op Hebban.nl. Op Bol.com kreeg het maar liefst gemiddeld 4.7 sterren, het kreeg er bovendien een lovende recensie

 

Uitgeverij Houtekiet startte op 11/11 een leesactie op Hebban.nl. Deze werd op 19/11 afgesloten met 3,6 sterren. De tweede op Thrillzone.nl werd afgesloten op 28/01. De score is 8,08/10 geworden.Net naast de Hall of Fame gegrepen, maar absoluut een mooie score.

 

 


Sfeertrailer?

Je vindt hem online. Hij is bespottelijk. Een lachertje. Tenminste, als je hem vergelijkt met het echte werk. Zien?


Met twee geschreven...

Gevaarlijk om alleen te lezen


Een sterk debuut

Het idee voor de roman van Raeven & Impens groeide uit hun fascinatie voor de regio rond Rennes-le-Château. De auteurs bezochten talloze malen de streek en kennen de verhalen die er de ronde doen. Naast het mysterie dat het dorpje beroemd maakte, is de omgeving beladen met geschiedenis en oeroude legenden.

 

De mythe rond de Ark Van het Verbond trok hun aandacht. Gefascineerd door de mogelijkheid dat het artefact in de streek is verborgen en onder de indruk van de krachten die eraan worden toegeschreven, gingen ze aan de slag met een eigen verhaal en plaatsten de duizenden jaren oude Ark in een actuele setting als alternatieve bron van energie.

Wat ging vooraf?

Dit boek moest gewoon geschreven worden. De auteurs werkten er negen jaar aan. Soms ging het even in de lade, maar telkens opnieuw riep het hen tot de orde. Het rijpte al die tijd in het hoofd van de twee vrienden, het werd gevormd, gekneed, aangepast en bijgeschaafd.

 

Voor ze het boek loslieten, wilden ze de mening van een expert. Ze spraken Katrien De Vreese van De Boekenmaker aan. Die las de laatste versie, gaf opmerkingen en advies, besprak de losse eindjes. Op basis hiervan werd er een nieuwe versie gecreëerd. Opnieuw werd de tekst doorgenomen en besproken met de auteurs. Raeven & Impens namen de laatste horden en leverden een pageturner af die niet alleen leest als een Vlaamse Dan Brown, maar ook moeiteloos twee geïnteresseerde uitgevers vond. De twee kozen voor Houtekiet.

Een uitgever aan de lijn

Een paar weken na het insturen van het manuscript, rinkelde Raevens telefoon. De uitgever aan de andere kant van de lijn struikelde over zijn woorden. ‘Ik was het manuscript aan het lezen, en móést gewoon bellen,’ verklaarde de man ademloos. ‘Wat een spanning, wat een ritme!’

Wat doet Het Laatste Verbond met de lezer?

De taal is fris, beeldend en zintuiglijk. Je ruikt de mossen en de lucht in de onderaardse grotten, je voelt het angstzweet van de personages en je hoort de roeispanen in het water plonzen alsof je er zelf bij bent. Het is een bij wijlen beklemmend verhaal dat naar adem doet snakken. De auteurs zijn meester-vertellers.

Het Laatste Verbond achterflap

Wanneer Diederik van Swaey zijn logee betrapt op diefstal van documenten, is plots niets meer als tevoren. Zeus Power wil de energiemarkt bezitten en dwingt hem op zoek te gaan naar de Ark van het Verbond. Het Vaticaan financiert de plannen van Zeus Power, maar neemt deel aan de expeditie met een verborgen agenda.

 

Intrige, misleiding en een spoor van bloed brengen van Swaey naar Rennes-le-Château. Diep onder de heuvels wijzen de Tempeliers de weg, de tocht voert het team langs vergeten mijngangen en door grotten waarvan niemand het bestaan vermoedde. Terugkeren naar het daglicht kan nog. Tot ze op een geheim stoten, dat nooit mag uitlekken.